Elindul a Kiadó-les cikksorozat

2024.02.08. | Cikkek, Kiadó-les

Szeretnéd megjelenítetni a könyvedet, de bajban vagy a kiadóválasztással?

A Kiadó-les cikksorozatunkban most egy új perspektívát hozunk el nektek!
Felkértük Lien Chartavemet, hogy segítsen nekünk összegyűjteni az elégedetlen szerzők bizonyos kiadóknál szerzett tapasztalatait és beszámolóit, továbbá hogy járjon utána néhány kiadással kapcsolatos ténynek, amit kevesen tudnak.
Az interjúalanyok név nélküli beszámolói – ami bár nem a hitelességet támasztja alá, megvédi a szerzőket a kiadói tiltólistáktól – segítségével megvizsgáljuk a nagyító alá vont kiadói szokásokat, eljárásokat, hiányosságokat. Mindeközben pedig rávilágítunk a szerzők hibáira is, amivel alááshatják a saját és műveik sikereit is.
Ez a jövőben nektek is segítsegetekre lehet abban, mire figyeljetek egy szerződés elfogadásakor vagy egy poszt közzétételekor.

A hagyományos “ingyenes” kiadásba nagyon nehéz bekerülni. Beküldöd a kéziratot egy-egy kiadónak, de azok fél év elteltével sem adnak választ, mert vagy elvetették, vagy sorra sem került az írásod, mert annyi dolguk van a szerkesztőségben.

A pályázat jobb lehetőségnek tűnhet, de ott is várakozol, izgulsz hónapokon keresztül, ami után vagy bekerülsz, vagy nem. Egy igazi türelemjáték, amiben le kell nyelni a csalódást, ha úgy alakul.

Mivel telített a szerzői piac és a kiadók megengedhetik maguknak a válogatást, előfordul, hogy az utóbbi fél ki is használja ezt.

Sorozatunkban ezeknek járunk utána.

Megosztjuk veletek, kinek milyen tapasztalatai voltak a kiadókkal, hogy azok hogyan kezelték a műveiket, miként támogatták a szerzőket. Továbbá igyekszünk kiadókkal is felvenni a kapcsolatot, hogy az ők szemszögét is megismerjük.

A cikksorozat él a szólásszabadság jogával, ám előre bocsátjuk, hogy az interjúk és beszámolócikkek szubjektív álláspontot takarnak, amit a személyes tapasztalat hozott létre. A leírtak nem törvényszerűek, így csak tájékoztatásul szolgálnak. Minden könyv, író, kiadó és szolgáltató más, az emberek hibáznak, és mindenkinek van rossz napja; a szolgáltatások minősége ettől függően változhat.

A Kiadó-les cikksorozat új részei minden pénteken, 16.00-kor kerülnek ki az oldalra.

További cikkek a kategóriákban:

Kovács Liliána: Semmelweis – Filmajánló

Kovács Liliána: Semmelweis – Filmajánló

Semmelweis filmajánló 1847. Bécsben kezdődik az a magyar életrajzi film, amely Semmelweis Ignác nagy felfedezését dolgozza fel. Páratlan dramaturgiai alkotás, egyszerre megrázó és kielégítő film. Megnézése után egy pillanatig sem csodálkozhatunk, hogy megnyerte a...

bővebben
Márton Csilla: Decemberi ajándék

Márton Csilla: Decemberi ajándék

Zalán utálta a decembert.Az élet sorozatos megpróbáltatásai a halványan pislákoló reménysugarat is kioltották belőle. Minden rossz esemény decemberben következett be az  életében. Kinézett az ablakon aztán hátralépett, és a hátát megtámasztva a szekrénynek...

bővebben

Kalliopé Kiadó – Interjú Kemendy Júlia Csenge írónővel

Egy kiadó, amivel az együttműködés kiemelést érdemel. A közösségünk eleve egymás megsegítése érdekében jött létre, és a kiadásban szerzett ismeretek megosztásával úgy gondoljuk, hogy segíthetünk. Felkértünk tehát néhány már publikált írót, hogy a könyvkiadásban...

bővebben

0 Comments

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük