#ÍróTesók

Írta: EvelinEvelin

2023.07.16.

Hogyan lett az elképzelésből megvalósítás?

Fodorné Lengyel Zsuzsanna felhívására hamar reagáltam jómagam is, hiszen írókat keresett egy közös projekthez! Egye fene, mi bajom származhat belőle, ha jelentkezem? Nem voltam rest, egyből be is kerültem egy kis csoportba. Kezdetben érdeklődve figyeltem, ahogy növekszik, és szorgosan jelentkeztem ÍróTesónak. Izgalmas volt várakozni, hiszen az ember mindig kíváncsi, az adott hónapra vajon milyen írót kap tesónak?

Azonban volt egy pont, amikor az ÍróTesók csoport jövője kérdésessé vált… Zsuzsanna élethelyzetében adódó pozitív változás következtében nem tudta folytatni a csoport vezetését, de mivel óriási potenciált láttam benne, ezért nem hagyhattam, hogy kárba vesszen az eddigi munkája, így felajánlottam a segítségemet.

 

Tudtam, hogy hatalmas felelősség zúdul a nyakamba, de nem hagyott a lelkiismeretem nyugodni, örömmel vettem át a feladatokat, hiszen az íróknak szükségük van egy nagyobb volumenű összefogásra!

Mi is az ÍróTesók projekt?

Havonta új írókkal kell együtt dolgozni? Miért ne? Zsuzsi felismerte, hogy a marketing, amit az írók használnak, nem teljesen megfelelő, mert a közönség ugyanaz, és egy idő után ugyanazoknak az embereknek ajánljuk a könyveinket. De ezen mégis hogyan lehetne változtatni? Úgy, hogy mindig más az olvasótáborunk! Ennél a pontnál jött képbe egy olyan megoldás, ami változatos, mégis ingyenes lehetőséget kínál a követőtáborok növelésére!

Írók segítenek íróknak, vagyis egymásnak. Havonta tematikusan kerülnek össze az ÍróTesók, így egy hónap áll rendelkezésre, hogy megismerjük egymást, bemutassuk a saját közönségünknek az írót, a munkásságát, és felkeltsük az olvasóink figyelmét, hiszen azonos zsánerben érdeklődik egy krimi rajongó egy másik krimi író munkássága iránt, mi pedig ezt segítjük elő.

Csoportunkban mindezek mellett rengeteget foglalkozunk az írókkal és a velük kapcsolatos témákkal, mint például küszködés az időhiánnyal, írói válsággal, elakadásokkal. Kiemelt felelősséggel tartozunk csoportunk minden egyes tagja iránt, így sokszor felajánljuk a tagoknak, ha lelki problémájuk adódik, vagy nem találják az ÍróTesójukkal a közös hangot, akkor nyugodtan írjanak nekünk, szívesen segítünk!

Heti rendszerességgel teszünk fel kérdéseket, amivel ösztönözzük a csoport tagjait a beszélgetésekre, véleménynyilvánításokra. Mindezekből a kérdésekre adott válaszokból az írók saját maguknak egyszerűen levonhatják a következtetéseket, és akár saját ötlettel, újdonságokkal próbálkozhatnak, mint például milyen képszerkesztőket próbáljanak ki, írjanak-e karakterjellemzéseket, vagy miképp küzdjenek meg a különböző véleményekkel, kritikákkal?

Folyamatos motivációval, kihívásokkal tartjuk fenn a csoport érdeklődését, így aki belép hozzánk, unatkozni nem fog! Írók, olvasók hoznak fontos posztokat, érdekességeket, így minden nap van valami olvasnivaló!

 

Nagyszerű érzés, amikor a sok pozitív üzenetet, megerősítést kapjuk, hogy jól csináljuk a dolgokat, jól vezetjük a csoportot, mert ilyenkor mi is azt érezzük, hogy nem feleslegesen ölünk bele időt!

Természetesen Zsuzsannával folyamatosan törjük a fejünket az újdonságokon, így amikor létre hoztuk az E-magazint, akkor szembesültünk azzal, hogy néhány műfaj kimaradt, mint például a vers. Az ÍróTesók csoportba is sokszor felkerülnek versek, amiket örömmel olvasunk. Emiatt találtuk ki Zsuzsannával, hogy meghirdetünk egy karácsonyi különkiadásról szóló pályázatot, ahova csak verseket várunk! A szerkesztésben és kivitelezésben hatalmas segítséget kaptunk Kozma Lilla Rita személyében, amit ezúton is köszönünk!

A jövőben is szeretnénk hasznos ötleteket, témákat adni a csoportnak, valamint folytatni a negyedévente megjelenő E-magazinunkat! Messze még a célunk, hiszen   van, miképp segíthetünk az íróinknak! Mi magunk is ugyanazokkal a problémákkal küzdünk: nem könnyű kitűnni a magyar piacon, de mindent meg kell próbálni! Együtt sikerülni fog!

Ideje azonban új dolgokkal is előrukkonunk, így fogalmazódott meg bennünk egy új honlap, egy új oldal, ami a korábbi E-magazinunkat váltja ki teljesen. Megújulva, frissen érkezünk újra vissza! Ezúttal pedig online felületünkön kerülnek ki a cikkek, bejegyzések, felhívások, novellák!

Tartsatok velünk, olvassatok kortárs íróktól, merüljetek el velünk egy másik világban!