Poór Edit: Titok a lélekről

2023.10.11. | Cikkek, Psziché

Poór Edit: Titok a lélekről

Ismerkedjünk meg közelebbről a lélekkel, olyan formában, ahogy máshol eddig még nem igazán olvashattunk.

Hogyan adja át a lélek a gondolatformát az agynak és a tudatunkkal hogyan hozzuk működőképessé? Ezt, egyszerűen, lépésről-lépésre megérthetjük.

Először meg kell ismerni az ember felépítését, amely hármas tagozódású: a test, a szellem és a lélek egysége.

A lélek az isteni szikra, éltető erő. A szellem fluid – energia – szálai kötik össze a lelket és a testet is. Minden lélek egyedi és ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma lélek sem, hiszen ez pont ebből adódik. A lélek rezgése is egyedi, úgy ahogyan érezzük az embereknek a kisugárzását.

A lélek az emberben hatványozottan van jelen, öntudatra ébredt állapotban. Színei változóak, attól függően, hogy milyen lelki fejlettségi fokon áll, ezt látók láthatják. Duncan MacDougall amerikai orvos 1900-as évek elején végzett vizsgálatai szerint az emberben lakozó lélek súlya, ami a halál beálltakor eltávozik ebből a földi porhüvelyből, mindössze 21 gramm.

Jelenleg Japánban azon dolgoznak, hogy képileg ki tudják mutatni azt, amikor a lélek elhagyja a testet.

Az érrendszer, ahogyan átszövi testünket, úgy hálózza be a lelkünk sugárzó energiája az embert körülvevő energiamezőt. A lélek a test elhagyását követően már nem tud rá fizikailag hatni. Ebben a pillanatban áll be a halál.

A fizikai testet körülveszi egy védőburok, ami egy erősebb energiaréteg, tojás alakú, fényes, és arany-fehéres színű. Akik lelkileg fejlettebb szinten vannak, azoknak ez egy fordított tojás alakú. A fizikai test körül 60 cm-re terjed ki ez a mező általánosan. Minél fejlettebb a lélek, annál szélesebb távolságra terjeszthető ki. 

Ezen belül van egy hétrétegű auramező, ami közvetlen körülveszi a fizikai testet. A halál esetén az alsó három réteg itt marad és 40 nap alatt lebomlik a sír felett.  A felső három réteg távozik a lélekkel. A középső, az asztrál réteg a légkörben feloldódik. Hamvasztás esetén ezek a rétegek ugyanígy lebomlanak, csak gyorsabban megy végbe a folyamat. A szellem sűrű fluid – energia – szálakból álló ruha, ami körülveszi, a lelket szinte bepólyálja. Ez láthatatlan, de rövidebb-hosszabb időre akár láthatóvá is válhat látók számára. Tapintható is lehet sűrűségétől függően, amennyiben a szellem akaratával sűrített állapotába juttatja. Ilyenkor lehetséges fényképezni is. Ebben a megsűrített formájában tud hatni az anyagra is. Kopogással vagy tárgyak elmozdításával,  mindig a kozmikus delejes áram a közvetítő.

A lélek magasabb szférákból tud áthozni gondolatokat, melyet mindenki a saját fejlettségi tudatának megfelelően értelmez. Ez mindenkinél egyedi, nevezhetjük szűrőnek is. Ez az agyban megjelenhet gondolat formában, képekben, érzésekben, vagy akár mind három formában egyszerre. A lélek közvetít a Föld és a láthatatlan világ között, mintegy hidat képezve. Vannak, akik ezt már tudatosan is képesek használni. Ők a médiumok.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mindezt honnan tudom.  1994 óta foglalkozom a különböző spirituális utak, vallások megismerésével. Ebben benne foglaltatik a Tiszta Gyémántok Szabadegyetem négyéves kurzusa, valamint a Transzcendentális lélektan megismerése és tanulmányozása. Mindezt számomra alátámasztják a saját megtapasztalásaim. A közel ezer könyv felsorolása lehetetlen próbálkozás lenne.

Írta: Poór Edit

További cikkek a kategóriákban:

Kalliopé Kiadó – Interjú Kemendy Júlia Csenge írónővel

Egy kiadó, amivel az együttműködés kiemelést érdemel. A közösségünk eleve egymás megsegítése érdekében jött létre, és a kiadásban szerzett ismeretek megosztásával úgy gondoljuk, hogy segíthetünk. Felkértünk tehát néhány már publikált írót, hogy a könyvkiadásban...

bővebben
Kovács Liliána: Semmelweis – Filmajánló

Kovács Liliána: Semmelweis – Filmajánló

Semmelweis filmajánló 1847. Bécsben kezdődik az a magyar életrajzi film, amely Semmelweis Ignác nagy felfedezését dolgozza fel. Páratlan dramaturgiai alkotás, egyszerre megrázó és kielégítő film. Megnézése után egy pillanatig sem csodálkozhatunk, hogy megnyerte a...

bővebben

0 Comments

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük